TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Iepuraşul de catifea sau cum prind viaţă jucăriile

Margery Williams
Ce se întâmplă cu jucăriile pe care le-am iubit când eram copii? Unde se duc, de ce dispar în tăcere când nu mai...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-92864-2-5
Dimensiuni: 20x26 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Iepuraşul de catifea sau cum prind viaţă jucăriile

MAI MULTE DESPRE CARTE

Ce se întâmplă cu jucăriile pe care le-am iubit când eram copii? Unde se duc, de ce dispar în tăcere când nu mai avem nevoie de ele, lăsându-ne doar amintirile fericite ale copilăriei, bine ascunse în memorie, încât abia la maturitate le descoperim şi le înţelegem? Povestea "Iepuraşul de catifea" ne spune că jucăriile pot să prindă viaţă şi să devină adevărate. E doar o poveste, desigur, dar de ce să nu îndrăznim să credem în ea? Copiii o fac fără ezitare şi, dacă sufletele noastre de adulţi au nevoie de puţin curaj, putem să ne ţinem băieţelul sau fetiţa de mână în timp ce le citim această carte.

"Oare ce înseamnă să fii adevărat? întrebă Iepuraşul într-o dimineaţă, pe când stăteau amândoi ascunşi într-un colţ mai liniştit, ştiind că, în scurt timp, dădaca va veni să facă ordine în cameră. Înseamnă să ai în tine ceva care face zgomot şi un arc cu cheiţă? Nu lucrurile din care eşti alcătuit te fac să fii adevărat, răspunse Căluţul de piele. Pur şi simplu, ţi se întâmplă la un moment dat. Când un copil te iubeşte mult, mult timp, şi nu numai pentru că vă jucaţi împreună, ci pentru că te iubeşte cu adevărat, atunci devii şi tu adevărat. Şi doare? întrebă Iepuraşul. Uneori, răspunse cu blândeţe Căluţul de piele, care era întotdeauna sincer. Dar, când devii adevărat, nu te superi dacă te doare puţin."

Autor: Margery Williams
Ilustrator: Ágnes Keszeg
Data apariției: 2013
Editura: Cartea Copiilor
Titlu original: The Velveteen Rabbit: Or How Toys Became Real
Pagini: 36
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
iepure, jucării, copilărie
  • Margery Williams - Autor
    Margery Williams (22 iulie 1881 - 4 septembrie 1944) este autoarea a numeroase cărţi pentru copii şi adolescenţi, iar cea mai cunoscută, "Iepuraşul de catifea sau Cum prind viaţă jucăriile" (The Velveteen Rabbit or How Toys Become Real), a devenit una dintre acele poveşti clasice citite şi iubite de generaţii de părinţi şi copii.   Născută la Londra, Margery Williams a dobândit pasiunea pentru literatură de la tatăl ei, care credea...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor