Top cărți de Crăciun pentru copiii mici

Cartepedia
Cartepedia 22 Noiembrie, 2022
5
Top cărți de Crăciun pentru copiii mici

Pentru cei mici, Crăciunul este magie, speranță, bucurie și miros de scorțișoară, lapte cu carob, biscuiți aburinzi, cadouri și multe, multe povești. Noi v-am pregătit o listă cu cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii mici și mari, care nu trebuie să lipsească din biblioteca prichindelului tău.

1. Petrecerea de Crăciun a lui Pettson 

Chiar dacă nu i-ați cunoscut încă pe Pettson și Findus, garantăm că această carte vă va cuceri pe loc. Este o carte îndrăgită deopotrivă de copii și adulți și una dintre cele mai frumoase din serie. Cu ilustrații hazlii și o poveste care ne va aminti de sărbătorile tihnite de la țară, copiii vor învăța că imprevizibilul face parte din viața noastră și că, oricât de bine ne-am organiza, uneori pur și simplu lucrurile nu ies așa cum ni le dorim. Dar Crăciunul nu e despre bifarea unor sarcini, ci despre spontaneitate, bucuria de a împărți ce ai mai bun, șansa de a fi împreună cu cei dragi și puterea de a găsi Crăciunul în tine însuți.

Ca un bonus, vă invităm să descoperiți și cartea Surpriză de Crăciun pentru Findus, o carte pentru copilașii mai mari sau cei care au mai multă răbdare la poveștile lungi.

2. Cum a furat Grinch Crăciunul

O poveste în versuri, amuzantă și plină de învățături, care ne va aminti tuturor că magia Crăciunului este mai mult decât un brad împodobit de sărbătoare sau cadouri împachetate frumos, că blândețea, iertarea și empatia pot muta munții din loc și îmblânzi chiar și cei mai țâfnoși monstruleți. 

3. Crăciunul cu Bobiţă şi Buburuză

Pentru fanii Bobiță și Buburuză, această carte este de nelipsit. Cu imagini simpatice și text simplu, chiar și cei mai mici „devoratori” de carte o vor aprecia. Pentru copiii care au acces la ecrane, vă recomandăm și desenele de pe Youtube cu Bobiță și Buburuză: sunt educative iar cadrele sunt destul de statice.

4. Aventurile lui Paddington: Dorința de Crăciun

Cine nu-l iubește pe ursulețul Paddington? Trebuie să îi fii alături în noua lui aventură festivă și să salvați împreună Crăciunul!

5. Crăciunul lui Mog

Nu se putea ca Mog să lipsească din lista celor mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii! Oricine a întâlnit-o pe Mog a îndrăgit-o din prima. O poveste duioasă despre forfota dinainte de Crăciun, bucuria de a sta la masă cu toată familia și iubire.

6. Crăciun în satul Hărmălaia

Dacă sunteți nostalgici atunci când vă gândiți la Crăciunul văzut prin ochii voștri de copii, atunci această carte este tot ce vă trebuie (ah, era o listă de cărți pentru copii? Nu e problemă, o vor iubi și ei!smiley) . Protagoniștii ne invită să sărbătorim, măcar în cărți, Crăciunul la sat, cu tot ce are mai bun: muncă cu folos, turtă dulce, colinde, povești, cadouri și voie bună! Unde mai pui că ilustrațiile se împletesc perfect cu povestea, așa cum ne-a obișnuit de mult editura Cartea Copiilor.

7. Crăciunul perfect al Emei

De la Prințesa Urbană avem o minunăție de carte pentru copii mici. Integral cartonată și cu activități pe care vă invităm să le faceți împreună cu cei mici și cu cei mari, cartea este un tribut pentru lucrurile mărunte care ne fac fericiți, care ne sunt atât de accesibile tuturor și care sunt tot ceea ce avem nevoie pentru un Crăciun perfect al „meu” și „al tău”, nu doar al „Emei”.

8. Scrisori de Crăciun pentru Bufniță

Tradițiile în familie sunt importante pentru toată lumea, iar în familia Bufnițelor nu se fac excepții. În fiecare an, unei bufnițe îi revine plăcerea de a face o surpriză celorlalți membri ai familiei. Anul acesta este rândul Micuței Bufnițe să îi surprindă pe cei dragi, așa că alege să invite întreaga pădure la peterecerea de Crăciun. Cu ilustrații simpatice și un decor festiv, cartea îi învață pe cei mici despre puterea prieteniei și bucuria de a fi împreună.

9. Pete Motanul și cele douăsprezece zile grozave de Crăciun

Știm că e a treia pisică de pe listă, dar cum puteam să nu-l includem pe Pete în lista celor mai frumoase cărți de Crăciun? Pete Motanul și cele douăsprezece zile grozave de Crăciun este o reinterpretare a celebreului colind Twelve Days Of Christmas. Pentru bună dispoziție garantată, nu lăsați cartea să vă scape și puneți-o pe lista de must-uri, dacă nu este deja în biblioteca de acasă. Pentru și mai multă distracție, inspirați-vă din cântec și alegeți să cântați fiecare vers. Enjoy!

10. Crăciunozaurul

De la editura Vlad și Cartea cu Genius, pentru micii mari iubitori de dinozauri, vine o altfel de poveste de Crăciun, plină de speranță, răbdare și... magie!

Pentru copiii mai mari, recomandăm cu mare căldură seria Crăciunozaurul - o frumoasă serie în care suntem invitați într-o aventură crăciunomagică alături de câteva personaje foarte îndrăgite.

11. Iarna. Caută și găsește

Cu text scurt și ilustrații realiste, această carte de căutări poate fi o alegere excelentă pentru bebeluși și copii mici. Are pagini cartonate și o mulțime de detalii savuroase. Ca să fim sinceri, și preșcolarilor le va fi greu să o lase din mână laugh.

12. Max se bucură de magia Crăciunului

Pentru cine cunoaște deja seria Șoricelul cititor, nu este nicio surpriză că titlul Max se bucură de magia Crăciunului se află în topul nostru. O carte de sărbătoare, pe care copiii care sunt în proces de învățare a cititului pot exersa. De asemenea, vă puteți bucura de timp de calitate petrecut împreună, inspirându-vă din activitățile prezentate în carte.

13. O dorință de Crăciun - HC

Anja are o singură dorință de Crăciun: să-l găsească pe Moș Crăciun și să devină spiridușul lui pentru o zi. Așa că micuța Anja pornește într-o zi de iarnă în căutarea Moșului. Dar nu înainte să-și ajute vecina și să le trimită mici cadouri prietenilor și familiei.

Rămâi alături de Anja în minunata ei călătorie prin ținuturile albe, înghețate și locuri de poveste, bucură-te de Luminile Nordului, de căldura ursului polar și de prietenie.

14. Sărbătoarea Crăciunului

O superbă carte de Crăciun cu ferestre, destinată preșcolarilor și micilor școlărei, cu multe informații interesante, care pot fi un punct de plecare în discuții ulterioare despre diverse teme legate de cea mai iubită sărbătoare din an. Aflăm despre semnificația Crăciunului, tradiții din mai multe părți ale lumii, de unde vine obiceiul cadourilor, de ce adunăm donații și multe alte lucruri interesante.

15. Povești și colinde cu CD 

Pentru că nu se putea să nu includem și ceva tradițional, acest set ce conține Cartea cu colinde (cu CD cu 18 colinde și urări) și Poveşti româneşti (cu 2 CD-uri cu multe povești) va fi un cadou de neuitat pentru copii. 

 

Pentru și mai multe cărți magice de Crăciun, vă invităm pe pagina dedicată - aici.

Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram