Top 5 cărți pe care să le citiți în așteptarea Moșului

Cartepedia
Cartepedia 24 Noiembrie, 2023
5
Top 5 cărți pe care să le citiți în așteptarea Moșului

Se apropie cea mai frumoasă perioadă a anului, iar așteptarea Mosului este plină de magie și anticipare. Pentru a vă încălzi inimile în așteptarea Crăciunului și pentru a vă bucura de spiritul festiv, vă prezentăm "Top 5 cărți pe care să le citiți în așteptarea Moșului." Aceste cărți aduc în paginile lor bucuria, emoția și înțelepciunea specifică sărbătorilor de iarnă, oferindu-vă un prilej minunat de a vă pierde în lumi pline de farmec și învățăminte prețioase.

Poveste de Crăciun - HC, de Charles Dickens

Publicată în 1843, "Povestea de Crăciun" de Charles Dickens celebrează spiritul festiv. Îl prezintă pe Ebenezer Scrooge, un bătrân morocănos care disprețuiește sărbătoarea. Într-o noapte rece de Ajun, este vizitat de trei spirite ale Crăciunului care îl conduc printr-o călătorie revelatoare, transformându-l. Dickens speră ca această poveste să aducă bucurie, fără a întoarce cititorii împotriva sărbătorii sau a lui în sine.

Un băiat numit Crăciun, de Matt Haig

Nikolas, un băiat de 11 ani, trăiește fericirea cu singura jucărie primită în copilărie, o păpușă făcută dintr-un nap, cadou de la părinții săi adorați. Viața i se schimbă când tatăl său dispare, determinându-l pe Nikolas să pornească într-o călătorie plină de aventuri până la Polul Nord pentru a-l salva.

Pe parcurs, Nikolas se împrietenește cu un ren și un troll și descoperă lumea magică a Elfhelm. Aici, descoperă că spiritul Crăciunului și bunăvoința sunt în declin, și realizează că el ar putea fi cheia pentru a readuce bucuria și fericirea în inimile elfilor.

Cronicile Crăciunului, de John Townsend

Citiți aceste 24 de povestioare și aflați cum se pregăteşte Moş Crăciun la Polul Nord pentru a duce daruri copiilor în noaptea cea mai aşteptată a anului.

Veţi auzi despre reni pofticioşi, spiriduşi magici, urşi polari prietenoşi, tot felul de boroboaţe şi o sumedenie de aventuri hazlii!

Crăciun fericit, Splat!, de Rob Scotton

E seara de Ajun și Splat, pisoiul plin de energie, scrie o scrisoare lui Moș Crăciun, sperând să primească un cadou mare. Cu toate acestea, se întreabă dacă a fost destul de cuminte pentru a-l merita. Determinat să-și asigure locul pe lista celor cuminți, Splat decide să ajute la pregătirile de Crăciun. În încercarea sa de a face fapte bune, transformă casa într-un adevărat haos, făcând tot posibilul să împodobească, să spele vasele și să curețe zăpada. 

Cu toate aceste eforturi, rămâne întrebarea: Oare Moș Crăciun îi va aduce cadoul mare pe care și-l dorește? Epuizat, Splat adoarme și se trezește în dimineața de Crăciun, când descoperă răspunsul.

Petrecerea de Crăciun a lui Pettson (Ediția 2022), de Sven Nordqvist

Serie apreciată în Suedia și internațional, "Pettson și Findus" îi aduce în prim-plan pe simpaticul fermier Pettson și pe nelipsitul său companion, motanul vorbăreț Findus. Cu ilustrații fermecătoare, seria a cunoscut un succes răsunător, vânzându-se în peste 6 milioane de exemplare și fiind tradusă în 44 de limbi.

Ajunul Crăciunului îi găsește pe Pettson și Findus în plin avânt de pregătiri, însă un ghinion neașteptat schimbă totul. În timp ce erau în pădure pentru a aduna crengi de brad, Pettson își scrântește piciorul, punând în pericol sărbătorirea Crăciunului fără brad, șuncă, chifteluțe sau turtă dulce. Deși sunt obișnuiți să găsească soluții inventive, de data aceasta cei doi par să fie gata să renunțe. Totuși, o bătaie neașteptată la ușă ar putea schimba totul…

Cu aceste cărți minunate la îndemână, pregătirea pentru Crăciun va fi cu siguranță mai plină de bucurie și anticipare. De la clasicul "Povestea de Crăciun" de Charles Dickens, care ne învață despre generozitate și transformare, până la amuzanta și învățătoarea poveste "Cum a furat Grinch Crăciunul" de Dr. Seuss, aceste cărți vor aduce lumină în inimile voastre și vă vor face așteptarea Moșului mai plină de magie. Sărbători fericite și lecturi minunate!

 
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram