The final lockdown

Sebastian Ionescu
Sebastian Ionescu 10 Februarie, 2022
562

Un mare fan al rock-ului românesc, jurnalistul Cristi I. Popescu a reușit să unească în cartea sa 16 personalități ce au făcut istorie în acest domeniu muzical. Trecând printr-o criză fără precedent pentru acest secol, autorul încearcă să-i aducă nu numai pe membrii celor mai importante trupe rock din România dar și pe alți oameni apropiați acestui gen de muzică, indiferent de domeniul în care profesează.  

Rock în stare de urgență sau  The final lockdown este o colecție foarte interesantă de interviuri tip podcast cu artiști cunoscuți din România, ce-și expun activitățile zilnice pe care le fac în izolare sau planurile viitoare de după pandemie. Pe lângă aceste personalități, autorul aduce un mic omagiu unui veritabil cavaler al spiritului liber, anume regretatul Adi Bărar fondatorul trupei Cargo. Această perioadă în care ne aflăm ne unește mai mult decât înainte, chiar și din fața laptopului, datorită entuziasmului pe care ni-l dau acești oameni prin piesele lor. Unii dintre ei au reușit să mențină constant legătura cu susținătorii lor, în ciuda faptului că nu erau pe scenă, prin organizarea de concerte online sau de conferințe.

Rock-ul este muzica mea preferată, pot spune că este muzica zeilor, iar prin intermediul acestei cărți am reușit să-mi dau seama că acești oameni suferă din cauza lipsei publicului, a atmosferei pe care o declanșau atunci când apăreau la concerte. Pe de o parte, contextul pandemic a fost favorabil pentru unii dintre ei deoarece ne-au pregătit piese noi și alte surprize.

Rock în stare de urgență - The Final Lockdown
Rock în stare de urgență - The Final Lockdown
Cristi I. Popescu
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram