Strania bibliotecă

Irina Dumbravă
Irina Dumbravă 09 August, 2022
2148

Fără rușine, recunosc cu mâna pe inimă că am cumpărat această carte pentru copertă și pentru ilustrațiile ciudate și grozave, realizate de celebrul Chip  Kidd. Apoi am ajuns acasă, m-am aruncat în pat și m-am apucat de citit. Însă nu a fost deloc ușor pentru că tresăream de frică la fiecare pagină și  motanul Mișa tresărea și el săracul, neștiind ce se întâmplă.  

Crezusem că e o carte pentru copii, dar citind povestea aș spune că e mai degrabă pentru elevii care au terminat deja clasa a VI-a, sau chiar a VII-a. Povestea nu e complicată, dar te sperie binișor. Un băiat curios și bine manierat merge la bibliotecă pentru a citi ceva despre Imperiul Otoman. Se grăbește pentru că e târziu și mama lui îl așteaptă cu mâncare acasă și e foarte îngrijorată când întârzie, ca orice mamă din lumea aceasta. Însă băiatul dă peste un bibliotecar ciudat, bătrân, care-l va ține prizonier într-o lume de coșmar, aflată undeva la subsolul bibliotecii. De ce îl ține nu vă spun, însă să știți că trebuie să-și adune tot curajul din lume pentru a înfrunta bibliotecarul malefic. Îl vor ajuta o fetiță simpatică foc și un Om Oaie, chiar așa, un om în costum de oaie, însă nimic nu e ușor până la finalul cărții. Ilustrațiile sporesc atmosfera aceasta stranie și înfricoșătoare a poveștii, așa că speri până spre sfârșit că totul va fi bine.

Povestea pare potrivită copiilor, dar cred că e mai recomandată pentru adolescenți. Și pentru cei care îl iubesc pe Murakami și îi citesc toate cărțile, fără îndoială. Dar mai ales pentru adolescenții curajoși și curioși, așa că tânărul nostru cititor din bibliotecă.

Strania bibliotecă
Strania bibliotecă
Haruki Murakami
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram