Saga #1

Andreea Crăcan
Andreea Crăcan 15 Octombrie, 2020
946

Saga este o serie de benzi desenate create de Brian K. Vaughan (scriitor) și Fiona Staples (artist) și publicată pentru prima oară în anul 2012. În 2019, Grupul Editorial Art, prin intermediul Grafic Art, a preluat această creație pentru a fi adusă la cunoștință publicului din România, devenind rapid un comic book popular printre fanii români ai acestui gen.

 

În primul volum din Saga facem cunoștință cu doi soldați din tabere rivale care ajung să se îndrăgostească iremediabil unul de celălalt. Povestea debutează cu momentul nașterii lui Hazel, copilul creat din dragostea celor doi dezertori, moment în care începe și lupta lor pentru supraviețuire. Chiar dacă Hazel este o bucurie pentru părinții săi, momentul nașterii sale nu este cel mai fericit din viața lor deoarece are loc în timpul unui război intergalactic care nu pare să se termine prea curând. Siguranța lor este pusă sub semnul întrebării, iar pericole sunt la tot pasul.

 

Din moment ce provin din tabere rivale, protagoniștii sunt nevoiți să fugă în speranța că vor găsi o planetă primitoare și pașnică, unde să își poată crește în siguranță fiica. În drumul lor se confruntă cu personaje dornice să îi ucidă fără drept de apel și astfel cititorului îi este în mod constant acaparată atenția prin acțiunea alertă. Important de menționat este faptul că vorbim de un univers S.F., unde creaturile cu aripi, coarne sau picioare de lungimi impresionante sunt la ordinea zilei.

 

Fanii benzilor desenate vor adora cu siguranță universul Saga. Povestea este complexă, necenzurată și plină de răsturnări de situație. Se citește ușor, fiecare pagină oferind noi detalii despre conflictul celor două tabere, iar grafica realizată de Fiona Staples completează perfect atmosfera creată de autorul Brian K. Vaughan. Odată parcurs primul volum, nu veți putea rezista nevoii de a citi continuarea.

 

*Saga este un comic book recomandat publicului adult.

Saga (Vol. 1)
Saga (Vol. 1)
Brian Keller Vaughan
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram