Roșu, alb și sânge albastru

Andreea Crăcan
Andreea Crăcan 08 Februarie, 2021
946

Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă primul fiu al Statelor Unite ale Americii s-ar îndrăgosti de Prințul de Wales? Trebuie să recunosc că nu am avut niciodată această curiozitate, cel puțin, nu până la această carte. Roșu, alb și sânge albastru este numele romanului de debut al autoarei Casey McQuiston și este un roman de dragoste LGBT care prezintă idila dintre două personaje cheie ale sistemului politic internațional.

Alex Claremont-Diaz este fiul primei femei președinte a Statelor Unite ale Americii. Este chipeș, inteligent și cu un simț al umorului extrem de bine dezvoltat. Henry pe de altă parte este moștenitorul coroanei, ceea ce înseamnă că trebuie să respecte o serie de reguli mult mai stricte decât Alex. La prima vedere Alex și Henry nu se suportă, dar la scurt timp aflăm că de fapt sunt îndrăgostiți unul de celălalt. Relația lor este una tumultuoasă, periculoasă și cel mai important: secretă. Mama lui Alex se pregătește să candideze pentru cel de-al doilea mandat, iar Henry nu își permit să își dezamăgească familia de viță nobilă. 

Romanul se citește ușor și este o invitație la toleranță, înțelegere și deschidere față de iubire, în toate formele ei. Acțiunea este alertă și cu siguranță nu te vei plictisi citind această carte, iar scenele romantice te vor face să îți dorești să citești mai multe cărți semnate de aceeași autoare. Din fericire, Casey McQuiston pregătește un nou roman, intitulat One Last Stop

Roșu, alb și sânge albastru PB
Roșu, alb și sânge albastru PB
Casey McQuiston
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram