Rod Laver. Autobiografie

Ioana Middlebrook
Ioana Middlebrook 10 Martie, 2023
383

Iubesc tenisul. Este una dintre activitățile mele preferate, atât să joc, cât și să vizionez meciurile la tv. Așa că nu aveam cum să ratez autobiografia celui ce este considerat de mulți cel mai bun jucător din toate timpurile. Rod Laver este singurul care a câștigat Marele Șlem Complet de două ori, ceea ce înseamnă că în doi ani diferiți i-a bătut pe toți ceilalți jucători la toate cele patru turnee de Mare Șlem. Cât de impresionant, mai ales că acest lucru nu a mai fost atins din 1969. Doar Novak Djokovic a fost aproape, la doar un meci distanță, în urmă cu doi ani de zile.

Scris de Rod Laver în colaborare cu Larry Writer, volumul ne duce prin toate etapele vieții marelui campion australian. Aflăm care au fost începuturile sale în tenis, cum împreună cu frații săi jucau pe un teren acoperit cu pământ adunat din mușuroiul furnicilor. Aflăm că Rod a fost cel mai puțin talentat la tenis dintre frații săi, dar care, prin multă muncă, pasiune și dedicație a reușit să cucerească cele mai înalte culmi ale acestui sport minunat.

Dacă ești fan al tenisului, acest volum este de neratat. E drept că Rod explică în detaliu multe meciuri, cu scoruri și lovituri, așa că lectura poate avea și momente mai neinteresante, dar în același timp, este ca și cum ai viziona un mic rezumat al celor mai importante partide de tenis ale sale. Pe tot parcursul cărții simți dragostea lui Rod pentru acest sport, cât și impactul pe care l-a avut asupra istoriei sale.

Eu nu îl consider cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile, dar cu siguranță este în top 3, poate top 5. Dar, fără doar și poate, Rod Laver este unul dintre cei mai importanți, cu o moștenire de care ne vom aminti și peste 100-200-500 de ani.

Rod Laver
Rod Laver
Larry Writer, Rod Laver
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram