Recenzie carte: Harry Potter și Piatra Filosofală de J.K. Rowling ediție ilustrată

Simona Husaru
Simona Husaru 26 Septembrie, 2023
361
Vara mi-a fost deseori magică datorită cărților vrăjitoreşti cu Harry Potter. Cu toate că urăsc canicula, îmi plac zilele acelea de lectură când o carte fantastică îmi ține companie. Au fost multe momente când visam la vacanţa de vară numai pentru a citi, pentru a mă relaxa și pentru a mă ocupa de pasiunile mele.
 
Primul an de Harry Potter, primul an de Hogwarts
"Harry Potter şi Piatra Filosofală" de J.K. Rowling porneşte aventura într-o lume deosebită care a schimbat viețile multor persoane din generația mea. Mă bucur că încă este o serie populară și sigur se va menține undeva în topuri şi pe viitor.
 
În acest prim volum facem cunoștință cu Harry Potter, un băiat care locuieşte alături de mătușa, unchiul şi verişorul său, rude cam ciudate, stricte şi deloc amuzante. După ce rămâne singur pe lume, Harry ajunge în grija acestora, dar nu se poate bucura de o viață normală. El primeşte ordine şi trebuie să se comporte în funcție de dorințele rudelor sale.
 
Totul se schimbă atunci când apar bufnite, scrisori zburătoare şi elemente magice pe care rudele lui Harry fie le ignoră, fie fug de ele. Este un început pentru o aventură ce abia pornește la drum, dar care odată ce o descoperi, te va prinde în mrejele ei pentru totdeauna!
 
Mi-a plăcut această carte şi, mereu ziceam că primele 3 volume ale seriei au ceva deosebit, de aceea sunt
printre preferatele mele. Mă bucur că în Harry Potter și Piatra Filozofală am mereu ocazia să fac iar cunoştinţă cu personaje deosebite. E frumos să redescopăr prietenia lui Harry, Ron și Hermione și apoi să îi văd cum cresc împreună cu mine.
 
O ediție ilustrată de colecţie
 
Seria aceasta ilustrată e deosebită și mă bucur nespus pentru că am mai adăugat o carte la colecția mea. Mi se pare că fanii adevărați Harry Potter vor aprecia mult un cadou de acest tip aşa că sunt sigură că poți oferi şi tu în dar cărțile seriei în noua variantă, cu ilustrațiile ce surprind prin stilul deosebit al lui Jim Kay.
 
Chiar dacă este o carte într-un format mai mare, destul de grea, poate fi citită cu ușurință deoarece te face tare curios imediat. Îmi place când citesc ediții ilustrate să îmi aloc îndeajuns de mult timp pentru a studia şi ilustrațiile. Fiecare element pentru o astfel de carte contează și te ajută să pătrunzi mai bine într-o lume fantasy.
 
Ca un plus, această ediție are o supracopertă foarte frumos ilustrată și cu o senzație cumva catifelată. Coperta este într-o culoare simplă, un roşu potrivit cu supracoperta. Semnul de carte tip panglică este şi el prezent aşa că te poți bucura de o experiență completă cu această carte de lux.
 
Cărți, Moomini și căpşune pe timp de vară
 
De fiecare dată când citesc încerc să am alături și alte elemente care să mă ajute să mă relaxez. Fie că este vorba de flori, de o lumânare parfumată sau de o porție de fructe sau de alte gustări, parcă lectura merge mult mai bine aşa (mai ales când nu te poți dezlipi de carte).
Vara aceasta m-am tot bucurat și de veselia pe care mi-a oferit-o bolul din email cu familia de Momini, un bol tare simpatic. M-am bucurat să găsesc la Cartepedia o serie de idei frumoase de cadouri, jocuri, jucării şi poveşti perfecte atât pentru copii cât şi pentru adulți.
 
Tu ai crescut cu seria aceasta sau este cumva copilul tău un fan Harry Potter? Cum ți se par edițiile ilustrate, bune pentru a forma o colecție specială în bibliotecă?
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram