Rebelii Scarlett & Browne (Vol. 1)

Valentin Derevlean
Valentin Derevlean 23 Ianuarie, 2023
2545

Cu acest roman care deschide o nouă serie, Jonathan Stroud confirmă faptul că e unul dintre cei mai talentați scriitori de literatură pentru tineri, sf sau fantasy. Idei bune, pe care poate le-ai mai găsit și în alte cărți, dar puse în contextul potrivit și sprijinite de intrigi interesante și personaje atrăgătoare. Iată rețeta de succes a lui Stroud care a funcționat până acum și care îi recomandă seriile Lockwood & Co sau Trilogia Bartimaeus (ambele serii traduse la noi la editura Rao).

Însă cum arată lumea lui Scarlett McCain și Albert Browne ? E o lume aproape distrusă, cu marile orașe dispărute, cu mici reședințe urbane bine păzite, controlate de o miliție oficială și de o instituție a Caselor Credinței. Ne aflăm într-o Anglie postapocaliptică, în care există creaturi uriașe extrem de periculoase și pătații – un soi de oameni-canibali, atinși de o boală ce îi reduce la un instinct animalic de turmă, puși pe prădat și distrus orice urmă de civilizație. În lumea aceasta Scarlett e o tânără ce călătorește de una singură printre Orașele Supraviețuitoare pentru a tâlhări sediile băncilor, iar Albert e un puști fugit dintr-un azil experimental dedicat copiilor cu talente neobișnuite și periculoase. Ce iese de aici? O întâlnire spectaculoasă și o întreagă aventură de-a lungul Bătrânei Anglii, cu doi puști care aparent nu se suportă unul pe celălalt, dar rămân uniți în fața pericolelor îngrozitoare care îi urmează la tot pasul.

O lectură plăcută, palpitantă, plină de aventuri și întorsături de situație, așa cum îi place lui Stroud să-și scrie cărțile. Recomandată tuturor tinerilor ce citesc young adult, dar și adulților care caută povești bune, potrivite pentru zilele urâte de-afară!

Rebelii Scarlett & Browne (Vol. 1)
Rebelii Scarlett & Browne (Vol. 1)
Jonathan Stroud
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram