Puterea magică a iubirii

Romeo Aurelian Ilie
Romeo Aurelian Ilie 22 Ianuarie, 2020
1982

Unui bătrân japonez, i s-a făcut milă de șase statui care stăteau cu capetele descoperite și le-a oferit cele cinci pălării de bambus pe care le avea de vânzare și propria basma. Drept recompensă, statuile i-au întors însutit darul, transformându-l pe bătrân într-un om bogat.

Doi frați, împărțindu-și în mod egal rodul muncii lor comune, au crezut fiecare despre celălalt că are nevoie de un sac de cereale în plus. Și, noapte, în ascuns, fiecare îi ducea celuilalt câte un sac cu cereale. Până s-au întâlnit, în zori, la jumătatea drumului, loc în care au ridicat și prima biserică.

Robert, un tânăr nechibzuit, auzind că există undeva un oraș plin de bogății, și-a pus în gând să ajungă acolo, cu orice preț. Și a ajuns, într-adevăr, dar fără inimă, pe care și-o sacrificase pe drum, pentru a depăși obstacolele ce-i stăteau în cale. Iar fără inimă, nicio bogăție nu mai avea valoare. Așa că s-a întors acasă și doar grație lacrimilor mamei sale a revenit la viață cu o nouă inimă în piept și cu lecția învățată.

Acestea sunt, pe scurt, doar trei dintre cele 13 basme, culese din întreaga lume, ce alcătuiesc această carte. Și dacă până acum veți fi crezut că 13 este un număr cu ghinion, cu siguranță după ce veți citi toate cele 13 povești adunate între coperțile acestei culegeri, veți uita de superstiții bizare și hilare. Ba mai mult, vă veți îmbogăți sufletește cu o mulțime de învățăminte, despre dragoste, fericire, bunăvoință, milă, curaj, înțelepciune și recunoștință.

Puterea magică a iubirii
Puterea magică a iubirii
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram