Pacienta tăcută

Andreea Crăcan
Andreea Crăcan 21 Octombrie, 2021
946

Autorul Alex Michaelides debuta în anul 2019 cu romanul Pacienta tăcută, un thriller care a făcut furori la momentul lansării, fiind lăudat pentru ritmul alert și deznodământul poveștii. 

Încă din primele pagini ne dăm seama că romanul nu pare deloc unul de debut. Personajul principal ocupă și rolul de narator, iar arta sa a povestirii este impresionantă. Naratorul ne întâmpină cu povestea Alicei Berenson, o tânără dintr-un spital psihiatric de maximă securitate din Londra. 

Alicia, ca mulți alți pacienți de la The Grove, se află acolo din cauza unei crime. A fost găsită lângă soțul ei, plină de sânge, iar toate probele indicau că ea a săvârșit fapta. Din momentul în care a fost reținută, Alicia a luat o decizie cel puțin bizară pentru un om acuzat de crimă, a decis să nu mai vorbească, dobândind astfel numele de pacienta tăcută. 

Întrebarea care se află pe buzele tuturor este: de ce nu vorbește Alicia? Pentru a afla răspunsul, psihoterapeutul Theo Faber renunță la slujba sa și se angajează la The Grove pentru a elucida misterul Aliciei. Începe astfel o adevărată cursă, presărată cu obstacole și noi indicii care vor lua prin surprindere cititorul. 

Pacienta tăcută este un thriller care te scoate din reading slump. Este o carte care se citește ușor, reușind să capteze cititorul din primele capitole. Finalul este mai mult sau mai puțin previzibil, în funcție de experiența cititorului în materie de thrillere, însă cu siguranță merită citită cartea, în special de către fanii acestui gen. 


Pacienta tăcută
Pacienta tăcută
Alex Michaelides
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram