Orice om îi este teamă

Andrei Pârva
Andrei Pârva 05 Februarie, 2019
1192

Orice om îi este teamă este „cartea parastas a României după doi ani de guvernare PSD”, după cum o intitulează însuși Radu Paraschivescu. Autorul acestei cărți ne-a obișnuit până în prezent cu o serie de titluri în care a cules perle ale unor politicieni, sportivi, jurnaliști, conducători de club, a unor vedete de mucava din societatea românească, mai bine spus.

În  această carte Radu Paraschivescu ne prezintă tot o serie de gafe ale unor politicieni ce se află la guvernare de aproximativ doi de zile, însă de data aceasta autorul merge puțin mai departe și analizează gafele acestora, explicând foarte atent și cu un umor debordant ce reprezintă ele pentru societatea românească. Cartea este ușor de citit, fiind pe de-o parte comică la auzul greșelilor făcute de importanți politicieni români, iar pe de altă parte tragică, când vezi nivelul de cultură a celor care ne conduc.

Cartea este împărțită în șapte capitole. Primele două capitole sunt dedicate greșelilor de exprimare, și nu numai celor făcute de Viorica Dăncilă și Petre Daea, fiind intitulate sugestiv Meditații la dăncileză, respectiv Daea carnavalului. În celelalte cinci capitole, Radu Paraschivescu ne prezintă tare de caracter, tare de limbaj ce pot fi puse în cârca oricărui membru, important sau mai puțin important din PSD sau ALDE. Prin urmare, găsim perle (dar și explicațiile acestora) ale unor personaje precum: Carmen Dan, Tudorel Toader, Liviu Pop, Ciprian Nica, Mădălin Voicu, Gabriela Firea, dar și ale șefului absolut al acestora, și anume Liviu Dragnea. Așadar în Orice om îi este teamă, Radu Paraschivescu ne prezintă o adevărată radiografie a politicii românești din ultimii doi ani de zile.

Orice om îi este teamă
Orice om îi este teamă
Radu Paraschivescu
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram