Omul invizibil

Sebastian Ionescu
Sebastian Ionescu 20 Octombrie, 2021
562

V-ați întrebat vreodată cum ar fi să existe oameni invizibili printre noi? Ei bine, în această carte veți descoperi experiența tragică a unui cercetător strălucit în domeniul științei care a reușit să devină invizibil. Acest lucru irealizabil la începutul secolului XX, dar și în prezent, a cucerit publicul de pretutindeni dând naștere la noi scenarii și reinterpretări.

De-a lungul timpului,  „Omul invizibil” al lui H.G. Wells a dat naștere la multe întrebări din partea cititorilor dacă acest lucru poate fi făcut de către oamenii de știință. Ce a realizat Griffin, misteriosul străin care a apărut din senin în linișitul sat Iping, nu a mai reușit nimeni. Înfățișarea sa total ieșită din comun a atras atenția tuturor, iar felul său introvertit a creat în jurul hanului Poștalionul cu Cai un adevărat circ.

După câteva spargeri în Iping, Griffin este nevoit să plece lăsându-și în urmă cele trei jurnale (opera sa cea mai importantă). La scurt timp îl recrutează pe vagabondul Thomas Marvel pentru a-i recupera cărțile și căteva dintre obiectele sale personale. Acesta reușește să fugă cu banii dar și cu munca omului invizibil, cerând ajutorul poliției din Port Burdock. Urmărindu-l pe fugar, savantul ajunge în casa doctorului Kemp, un fost coleg de facultate.

După ce-i dezvăluie secretul invizibilității, v-a începe o urmărire generală deoarece Kemp observă că vechiul său amic și-a pierdut mințile de tot, dorind să-l implice și pe el în planul său de a teroriza lumea. Simțindu-se trădat, Griffin încearcă în repetate rânduri să-l ucidă pe doctor. Acest lucru nu face altceva decât să fie prins de oamenii din Port Burdock și omorât. 


„Omul invizibil” este un roman SF desăvârșit despre un om prins în teroarea propriei sale invenții.  


Omul invizibil
Omul invizibil
Herbert George Wells
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram