Medicină, nutriție și bună dispoziție

Andrei Pârva
Andrei Pârva 05 Aprilie, 2019
1193

Cartea Simonei Tivadar este o colecție de pamflete scrise cu scopul de a face educație medicală. Simona Tivadar spulberă în această carte anumite mituri despre mâncarea sănătoasă, vitamine, antioxidanți sau unele tratamente miraculoase inofensive cum ar fi detoxul, analizele făcute în computerul cuantic sau periculoase precum Noua Medicină Germană. Totodată, aceasta combate unele reclame pe care le consideră mincinoase și care promit că te vindeci de cancer în trei zile sau că poți învăța o limbă străină în patru pași simpli.

Cartea are două părți. Prima parte reprezintă o colecție de postări ironice și amuzante despre nutriție, diete, medicină, Simona Tivadar scriind într-un mod sarcastic despre cei care fac diverse experimente culinare sau țin tot felul de diete bazându-se pe informații luate din surse dubioase, fără a cere părerea unor experți în domeniu, dar și despre cei care încearcă tot felul de tratamente miraculoase, crezând că nu vor avea niciun efect advers. Cea de-a doua parte a cărții este alcătuită din câteva interviuri realizate de diverși oameni împreună cu Simona Tivadar și în care aceasta ne oferă câteva sfaturi și informații despre dieta anticancer care, de fapt, nu există, detox, suplimente alimentare sau despre cum funcționează metabolismul și cum putem accelera arderile.

Așadar, medicul nutriționist scrie în cartea sa despre biologia și funcționarea corpului omenesc, despre biochimie și alimente, despre fanteziile promovate de medicina alternativă, despre pseudoștiința căreia îi cad pradă oameni naivi, incapabili să discearnă între adevărul științific, verificat și testimoniale contrafăcute despre leacuri miraculoase ale căror rezultate nu sunt reproductibile în experimente controlate. Citind această carte vei învăța să fii mai circumspect cu miracolele și afirmațiile iresponsabile ale celor care vor doar să vândă un anumit produs, fără a fi interesați de efectele adverse pe care le pot produce. Această carte ne ajută să distingem între ceea ce e verificat și ceea ce e impostură în multitudinea de soluții și leacuri care ne-au invadat în ultimii ani.

Medicină, nutriție și bună dispoziție
Medicină, nutriție și bună dispoziție
Simona Tivadar
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram