Mașinării infernale

Valentin Derevlean
Valentin Derevlean 13 Ianuarie, 2019
2545

Tom e un ucenic clasa 3, cea mai joasă clasă de ucenici, dar se putea și mai rău pentru el: să fie retrogradat la munca din măruntaiele Londrei, acest oraș imens și vechi care se deplasează în viteză pe câmpiile Europei. Hester e o puștoaică învățată să supraviețuiască cu orice preț, chiar și în exteriorul marilor orașe care gonesc încercând să pună ghearele pe cele mai mici. Cu o tăietură care îi urâțește chipul și un trecut de coșmar, Hester trebuie să ajungă în Londra pentru a-l ucide pe Thaddeus Valentine, ucigașul părinților ei. Și Hester reușește să ajungă în Londra, dar planurile sale nu se realizează.

Scapă cu viață și se trezește alături de un puști dezorientat, un puști care nu a pus niciodată piciorul decât pe podelele Londrei. Despre Tom e vorba, evident. De aici începe o întreagă aventură pentru cei doi care sunt răpiți de orașe-pirat, duși în mijlocul Ligii care se opune orașelor pe roți. Luptă contra unui android vechi, construit pe vremea când lumea se războia cu arme nucleare și soldați metalici fără suflet. Fără să vrea, poveștile celor doi se amestecă cu poveștile marilor orașe și o amenințare întunecată bântuie mințile tuturor: Medusa. Nimeni nu știe ce e cu adevărat, însă s-a aflat că Lordul Primar al Londrei are acest artefact pe nume Medusa și e posibil să îi nimicească pe toți.

Un roman antrenant și o lume plină de minuni steampunk care fascinează cititorul pe fiecare pagină. Nu te plictisești și participi alături de eroii lui Philip Reeve la războiul contra răului. Din păcate, doar o parte dintre personaje supraviețuiesc, dar așa se întâmplă în război, nu?

Mașinării infernale (Vol. 1)
Mașinării infernale (Vol. 1)
Philip Reeve
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram