Louisiana se întoarce acasă

Irina Dumbravă
Irina Dumbravă 16 August, 2022
2148

V-am spus că DiCamillo e una dintre scriitoarele mele preferate, v-am spus, nu? Dacă nu știați, ei bine, vă recomandă să puneți mâna pe oricare dintre cărțile ei. La editura Arthur sunt traduse o mulțime, iar „Povestea lui Despereaux”, pe care o găsiți la editura Rao, e o minunăție de carte!

Astăzi i-a venit rândul acestui nou roman cu Louisiana, pentru că, dacă nu știați, Louisiana și prietenele ei apar și în romanul „Raymie Nightingale”, tradus acum câțiva ani tot de editura Arthur. Însă noile aventuri ale Louisianei Elefante și ale bunicii sale sunt cu adevărat tragice. Trezită într-o noapte de către bunica ei, Louisiana trebuie să părăsească în fugă casa unde locuia, să-și părăsească cățelul Buddy și motanul Archie, vai, săracul motan rămas din nou singur! Nu știe prea bine de ce, bunica ei nu îi spune decât că moștenește un blestem vechi de familie, un blestem de dezbinare, care îi pune viața în pericol și de aceea trebuie să părăsească cât mai repede orășelul în care locuise, fără să-și anunțe prietenele.

Bunica ei suferă de dureri de dinți și, dacă veți citi romanul, cum sper că veți face, veți vedea că durerile de dinți ale bunicii sunt doar una dintre problemele Louisianei: pentru că va fi nevoită să înfrunte singurătatea, va afla câteva vești îngrozitoare despre istoria familiei ei, va trebui să mintă și să cânte la înmormântări pentru a avea bani de hotel. Noroc de întâlnirea cu un puști simpatic și săritor, care are un prieten de nădejde, o cioară pe nume Clarence, cu ajutorul cărora Louisiana va încerca să scape de blestem și să afle adevărul despre părinții ei și chiar și despre bunica sa.

O poveste tristă, dar cu final fericit, care va ține cititorii cu sufletul la gură. Pentru că nu e de glumit cu blestemele și misiunea Louisianei nu e deloc ușoară!

Louisiana se întoarce acasă (Vol. 2)
Louisiana se întoarce acasă (Vol. 2)
Kate DiCamillo
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram