În Calabria

Romeo Aurelian Ilie
Romeo Aurelian Ilie 17 Februarie, 2018
1982

Peter S. Beagle este unul dintre cei mai iubiți scriitori americani contemporani. Unii spun chiar că este singurul care le amintește de Tolkien. Și nici nu este de mirare, dat fiind că tocmai el este cel care a transformat trilogia Stăpânul inelelor în scenariu de film, făcând posibilă nașterea unei minuni cinematografice și totodată perpetuarea peste timp a poveștii lui Tolkien.

Tot despre o naștere miunată este vorba și în acest mic roman fantastic, a cărei acțiune se desfășoară, precum și titlul o spune, în ținuturile magice, dar înșelătoare, ale Calabriei. Despre nașterea unui unicorn negru din pântecele unei licorne albe. Minunea se petrece la ferma sărăcăcioasă a bătrânului și ursuzului Claudio Bianchi, care trăiește singur, înconjurat doar de animalele sale credincioase, și atrage după sine o serie de evenimente ce îi vor da acestuia bătăi de cap și chiar îi vor pune viața în pericol. Și nu doar pe a sa, ci și pe a celei ce i-a cucerit inima. Căci odată cu nașterea micului unicorn, se va naște și o mică iubire ce va deveni tot mai mare.

Un mic roman ce îmbină atmosfera dintr-un fantasy cu cea dintr-un film cu gangsteri, despre singurătate, iubire, devotament și, de ce nu, despre poezie. Căci o poezie este în fond întreaga scriere a lui Peter S. Beagle, de la prima până la ultima frază.

În Calabria
În Calabria
Peter Beagle
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram