Calea Revelată

Ioana Stan
Ioana Stan 13 Mai, 2021
871

Apărută în 2020, cartea lui Oprah Winfrey este astăzi un ghid de mare ajutor și sprijin moral și spiritual. „Calea Revelată” nu ne ajută propriu-zis să ne găsim drumul în viață său să descoperim ce este acel ceva care ne urnește din loc dimineața. Ceea ce ne oferă Oprah este, din punctul meu de vedere, mult mai important, Oprah adună laolaltă 88 de persoane publice sub forma unor lideri spirituali. De la actori, cântăreți, artiști, activiști și până la adevărați lideri spirituali (călugări, măicuțe și preoți), toți ne oferă sfaturi și împărtășesc din experiențele lor. Citate pe care să le folosim ca pe niște stele ale nordului în călătoria noastră internă de zi cu zi.


De la plantarea ”semințelor” și până la lungul drum spre „acasă” cele zece capitole sunt în esența lor colecții de citate despre cele mai bune dar și despre cele mai grele perioade din viața unui om. Lecțiile pe care Oprah ni le oferă – asemenea interviurilor luate de-a lungul celor 25 de ani în care emisiunea ei a fost pe post, ne servesc ca lecții la care să ne întoarcem de-a lungul vieții.


Paharul nu este pe jumătate plin sau pe jumătate gol. Paharul doar există. Noi suntem cei care ne uităm la pahar și decidem cum îl vedem. Noi suntem cei care decidem cum să ne raportăm la evenimentele din viața noastră și cât de greu este drumul pe care ne aflăm. „Calea revelată. Descoperă rostul vieții tale” nu este o piatră de temelie pe drumul vieții noastre, dar este cu siguranță un reminder plăcut legat de locul din care am plecat, locul unde ne aflăm când o citim și poate fi o hartă, ușor de citit și interpretat, spre locul în care vrem să ajungem.


Calea revelată
Calea revelată
Oprah Winfrey
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram