Balada unui final nefericit

Simona Husaru
Simona Husaru 22 Iunie, 2023
361

Balada unui final nefericit de Stephanie Garber este volumul 2 din seria A fost odată o inimă frântă. inceputul volumului mi s-a părut cumva mai domol... şi chiar mă întrebam unde a dispărut entuziasmul pe care îl căpătam de fiecare dată cănd citeam cărţile acestei autoare. 

De pe la jumătatea cărţii, totul a revenit la normal: mi-a fost greu să mă abţin din a citi continuu zi de zi, acţiunea derulându-se parcă mult mai rapid, evenimentele fiind mult mai dinamice şi presărate cu secrete, mistere şi întrebări la care cauţi răspunsul. 

Povestea romantică dintre Vulpiţă şi Jacks e în continuare una cu tentă toxică (cum se intămplă în multe poveşti, dar am ignorat acest lucru), Evangeline părând naivă şi recunoscănd acest lucru. Cu toate acestea, dragostea e greu de controlat, la fel şi curiozitatea fetei pentru o Soartă periculoasă, pentru băiatul cu păr blond, zămbet şiret şi mereu cu un măr la indemănă. Apropo, sunt sigură că toţi ne întrebasem care e misterul din spatele acestor mere pe care le mănâncă Jacks întotdeauna.

Volumul de faţă ne duce mai mult în trecutul lui Jacks şi astfel putem afla mai multe despre acest personaj care sunt sigură că ne făcuse pe mulţi curioşi. Călătorim şi într-o zonă nouă, de care Jacks se pare că este legat cumva şi care o va face pe Evangeline să se apropie mai mult de personajul masculin.

Este o carte care te lasă să vezi că Jacks ascunde ceva, că are o temere şi o reticenţă când vine vorba de începerea unei noi poveşti de dragoste, el fiind întotdeauna rănit de încercările lui din trecut. Şi să nu uităm că sărutul său omoară pe orice domniţă, cu excepţia adevăratei lui dragoste.

Mi-a plăcut mult acest volum şi sunt tare curioasă ce se va intămpla în volumul 3. Cărţiile lui Garber mă liniştesc, mă fac curioasă, împletirea de magie, mister cu poveştile de dragoste și elementele fantastice flind pe placul meu. 

 

 

 

Balada unui final nefericit (Vol. 2)
Balada unui final nefericit (Vol. 2)
Stephanie Garber
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram