Alegerea celor trei. Turnul întunecat II

Valentin Derevlean
Valentin Derevlean 05 Mai, 2019
2545

Iată că a venit vremea să citesc continuarea aventurilor lui Roland, acest ultim pistolar dintr-o lume stranie, apocaliptică care aduce vag cu lumea noastră. Primul volum e poetic, nițel haotic pentru gustul meu dar are ceva suficient de special cât să atragă cititorii de partea sa. Dacă nu ați citit primul volum, ar trebui. Se poate citi probabil și acest roman fără primul volum, însă pe tot parcursul cărții sunt referiri către acțiunea de acolo.

În fine, Roland reușește să ajungă la ținta sa, Omul Negru, și scapă din acea întâlnire prin a da peste noi probleme. Rănit, otrăvit și cu muniție puțină, rezistența pistolarului e pusă din nou la bătaie. Însă Roland trebuie să-și îndeplinească destinul sau blestemul său, cum vreți să-i spuneți. Așa că are șansa de a pătrunde în lumea noastră, și nu o dată, ci de trei ori, așa cum spune și numele volumului. Aici va da peste trei personaje, unul mai ciudat decât celălalt, deși trebuie să spun că personajul Odetta este unul dintre personajele memorabile pe care le poți întâlni în literatura de bună calitate. Există și un Eddie, există și un Jack Mort, fiecare dintre ei fiind diabolic, periculos și malefic în felul său. În fond, trei probe pe care Roland va trebui să le treacă și să supraviețuiască lor.

Excelent scris, melanj de SF, puțin fantasy, thriller și câteva scene horrror, „Alegerea celor trei” ridică foarte sus standardul după primul volum al seriei. Povestea lui Roland capătă coerență, surprinde cititorul, iar personajele create de Stephen King sunt suficient de puternice cât să te țină aproape de poveste pentru următoarele cinci volume. După acest volum pot spune că înțeleg de ce e considerată o serie cult de către fanii literaturii lui Stephen King.

Alegerea celor trei (Vol. 2)
Alegerea celor trei (Vol. 2)
Stephen King
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram