TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Victor Emil Lucian
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Autorul este născut la Arad unde a terminat liceul teoretic.
Studiile superioare le-a făcut la Universitatea Politehnică din Timișoara, la Facultatea de Electrotehnică.
A lucrat pe șantierele energetice, în perioada anilor 1969 – 1989, la centralele termoelectrice de la Rovinari, Turceni, Paroseni, t– Craiova, Arad, Anina, Mintia – Deva, hidrocentralele Tismana, Valea Mare, centrală Nucleară de la Cernavodă, ocupând funcții de la simplu inginer de montaj și puneri în funcțiune a instalațiilor, la director de șantier și inspector. Cu experiență practică acumulată, după 1989, a depus apoi o activitate de inițiere, realizare și conducere a programelor de modernizare a sistemului energetic de producere, transport și distribuție a energiei electrice, programe finanțate cu ajutorul organismelor internaționale ca Banca Mondială și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În perioada 1996-2004, a prestat muncă de consultant pe probleme de energie al firmelor Lahmayer și Parsons & Co, etc.
A efectuat studii de fezabilitate și proiecte tehnice la centralele Govora, Brazi, Bacău, Timișoara, Iași, Combinatul petrochimic Midia – Năvodari, privind sistemele de termoficare urbană, alimentarea mai eficiena a consumatorilor industriali tehnologici, reducerea consumului propriu intern de energie electrică și termică.
A făcut studii de specialitate privind energiile regenerabile în Franța, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, studii organizate de Banca Mondială sau firme interesate.
Este autorul mai multor cărți care tratează captarea și conversia energiilor regenerabile nepoluante pentru satisfacerea necesarului de energie al oamenilor, în special în condiții de izolare, unde nu există rețea centralizată de energie electrică.