TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Tony Blair
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Tony Blair s-a născut în Edinburgh în 1953. A devenit parlamentar în circumscripţia Sedgefield în 1983, lider al Partidului Laburist în 1994 şi prim-ministru al Regatului Unit în perioada mai 1997 - iunie 2007.

Din momentul în care a părăsit Downing Street, Tony Blair deţine poziţia de Reprezentant al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, colaborând cu palestinienii în numele SUA, ONU, Rusiei şi Uniunii Europene pentru pregătirea viitorului stat în cadrul eforturilor de impunere a păcii desfăşurate de comunitatea internaţională.

În mai 2008 a iniţiat Fundaţia Tony Blair Faith, care promovează respectul şi înţelegerea între marile religii, precum şi credinţa ca forţă a binelui în lumea modernă.

Prin intermediul Iniţiativei privind Guvernanţa în Africa, colaborează cu lideri şi cu guvernele acestora pentru implementarea politicilor publice şi atragerea de investiţii sustenabile în Ruanda, Sierra Leone şi Liberia.

Ca primul dintre principalii şefi de guverne care a aşezat schimbările climaterice în centrul agendei politice internaţionale la summitul G8 din 2005, Tony Blair colaborează cu liderii lumii pentru a obţine consensul în privinţa unui cadru internaţional al politicilor referitoare la schimbările climaterice.

Ca o recunoaştere a obligaţiilor pe care le are faţă de Anglia de Nord-Est, a iniţiat Fundaţia Tony Blair Sports, cu scopul de a creşte şansele tinerilor de a practica sportul.

Pe 2 mai 1997, am păşit pentru prima dată în Downing Street în calitate de prim-ministru. Nu mai făcusem niciodată parte din guvern, nici ca cel din urmă dintre miniştrii fără portofoliu. A fost prima şi singura poziţie pe care am deţinut-o în guvern.“ - Tony Blair