TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Ted Dekker

Autor american de romane horror și fantasy, Ted Dekker s-a născut în Indonezia în 1961, din părinți misionari. La terminarea liceului, s-a mutat în America pentru a studia filozofia și religia, iar mai târziu a hotărât să intre în lumea managementului corporatist. Foarte talentant în domeniu, a devenit în curând director de Marketing pentru o mare companie medicală din California. Experiența acumulată i-a permis să-și deschidă propria afacere. 

La începutul anilor ’90, după vizita făcută unui prieten care tocmai terminase de scris o carte, Ted Dekker a decis să dea frâu liber unie dorințe mult timp reprimată, aceea ce a scrie. Și-a vândut afarcerea și s-a mutat cu familia în munții din Western Colorado și a început să scrie. 

Primul său roman Heaven’s Wager (1997), a fost inițial respins de editori, fiind considerat „prea demonic” pentru piața americană de carte creștină. Au urmat alte două volume în continuarea acestuia, scrise fără dorința de a fi publicate: When Heaven Weeps (2001) și Thunder of Heaven (2002). Împreună cu Martyr’s Song, toate fac parte din seria The Martyr’s Song.

În 2000 i-a fost publicată prima carte, Blessed Child, în colaborare cu Bill Bright, urmată la scurt timp de A Man Called Blessed. Cele două fac parte din The Caleb Series.

Ted Dekker a devenit celebru odată cu thrillerul Thr3e (2003), adaptat pentru marele ecran în 2007.

În 2004 a lansat The Circle Series (Trilogia Cercului), compusă din romanele Black (2004), Red (2004) și White (2004), care combină suspansul, intriga polițistă și lumile inspirate de opera lui C.S. Lewis. După apariția romanelor grafice omonime inspirate din serie, a publicat o a patra carte, Green (2009), care închide definitiv cercul.