TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Sveva Casati Modignani

Scriitoare italiană, Bice Cairati a adoptat pseudonimul artistic Sveva Casati Modignani. S-a născut la Milano, în casa bunicii sale, pe care a moștenit-o și unde trăiește și în prezent.

După o carieră jurnalistică materializată în mai multe cărți-anchetă publicate în anii ’70, a debutat în 1981 cu romanul Anna dagli occhi verdi (trad. rom. Anna cu ochii verzi, 2009), care a devenit în scurt timp un bestseller. Succesului de debut i-au urmat alte 17 romane, traduse în aproape 20 de țări și vândute în peste 10 milioane de exemplare, unele dintre ele fiind și ecranizate.

Motivele acestui succes, ar fi, după cum mărturisește și ea însăși, intuirea dorinței publicului de a citi romane ale căror drame, diverse și surprinzătoare, își au sorgintea în realitatea familiala, cu ambient, personaje și decoruri „ușor de recunoscut”. În plus, scriitoarea abordează o tematică sentimentală în pas cu ultimele transformări sociale, când rolul femeii a devenit din ce în ce mai proeminent.

Printre cărțile care i-au adus celebritatea se numără și Rosso Corallo (trad. rom. Roșu coral, 2007), Vaniglia e ciocolato (trad. rom. Vanilie și ciocolată, 2006) sau Il cigno nero (trad. rom. Lebăda neagră, 2010).