TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Stephen Vizinczey

Raftul Cartepedia

Stephen Vizinczey

Vezi toate cărţile
Preview Elogiu femeilor mature Elogiu femeilor mature Stephen Vizinczey
Indisponibil

BIOGRAFIE

Stephen Vizinczey s-a născut în 1933 în Ungaria. A scris poezie şi teatru încă din adolescenţă; trei dintre piesele sale au fost interzise de regimul comunist. A participat la Revoluţia din 1956 de la Budapesta şi a fost obligat să părăsească ţara. S-a refugiat în Canada şi apoi la Londra, unde locuieşte în prezent.

Şi-a perfecţionat limba engleză scriind scenarii pentru National Film Board of Canada; la 27 de ani era director al revistei politice şi literare Exchange, a colaborat la CBC/Radio Canada ca realizator şi producător.

Elogiu femeilor mature, apărută în 1965, a fost primită cu entuziasm de critică, autorul fiind comparat cu Conrad şi Nabokov. Vîndută în peste 4 milioane de exemplare, cu peste 38 de ediţii în limba franceză şi 72 de săptămîni în topul vînzărilor, la aproape 40 de ani de la apariţie, cartea îşi continuă ascensiunea cu noi ediţii, dintre care cele în limba portugheză şi italiană sînt cele mai noi succese.

Este autorul romanului An Innocent Millionaire, al volumului de eseuri politice şi filozofice The Rules of Chaos şi al colecţiei de studii critice Truth and Lies in Literature.