TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Ștefana Czeller

Ștefana Cristina Czeller s-a născut la Iași, la 27 decembrie 1973 și a studiat limba și literatura rusă, ca bursier al statului român, la Universitatea de Stat din Moscova. Părinții ei sunt avocați, dar nu profesia juridică a fost cea care a inspirat-o de mică, ci basmele despre vrăjitoare și războinici cu sabii de foc. De aceea, în jocurile copilăriei, și-a dorit să-și descopere puteri misterioase și să exploreze îndepărtate tărâmuri epice.

Viața de adult a mai domolit-o, iar acum lucrează ca ziarist la cotidianul regional Evenimentul, acoperind mai ales domeniul infracțional. Literatura a fost cea care a făcut-o să se redescopere cu adevărat. În 2010, a debutat pe hârtie, cu povestirea „Băiețelul cel fierbinte și Harca Pământului”, în antologia Dansând pe Marte și alte povestiri fantastice, a doua a cenaclului online AtelierKult. A publicat apoi romanele Cerneală și sânge (2011, Millennium Books)  și  Ozz (2013, Tracus Arte). De asemenea, povestirile sale au fost incluse în antologiile Pangaia, Venus, Steampunk. A doua revoluție, Dincolo de noapte. Cele 12 fete ale goticului, Cele 1001 scorneli ale Mosului SF, Călătorii în timp, Ferestrele timpului, Xenos, Lumi stranii și Argos Unu. A câștigat, în 2011, Encouragement Award la Eurocon, iar în 2012, Premiul pentru debut la Romcon.

Cum dintotdeauna a fost atrasă de istoriile sângeroase, fantastice și misterioase, nu e de mirare că idolul ei literar e Stephen King, iar animalul preferat - pisica neagră. Consideră ca universul ne poate învăța lecții valoroase, dacă ne oprim din gâlceava cu el și cu noi și doar îl ascultăm. Principiul după care se ghidează acum în viață e acela că schimbarea sălășluiește în fiecare dintre noi. Își dorește să găsească în fiecare zi prilej pentru un surâs, o declarație de dragoste sau o probă de curaj. Chiar și toate trei, dacă se poate, fiindcă a trăi în lumea lui azi, și nu a lui ieri sau mâine, îi pare secretul fericirii. Dar, desigur, porțile viitorului încă îi ascund multe secrete...