TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Sri Chinmoy

Sri Chinmoy este un renumit autor, artist, poet si lider spiritual precum si un vizionar care si-a dedicat viata instaurarii armoniei in lume si implinirii potentialului nelimitat al spiritului uman.

Nascut in anul 1931 in Bengal, Sri Chinmoy a intrat intr‑un ashram (comunitate spirituala) de la varsta de 12 ani. Viata lui de practica spirituala intensa cuprindea meditatii pana la 14 ore pe zi, impreuna cu scrierea de poeme, eseuri si cantece devotionale, si practicarea serviciului dedicat si a atletismului. Inca din copilarie a avut multe experiente interioare profunde si a obtinut realizarea spirituala. El a ramas in ashram timp de 20 de ani, adancindu‑si si largindu‑si realizarea, iar in 1964 a venit la New York pentru a‑si impartasi bogatia interioara cu cautatorii sinceri.

Astazi, Sri Chinmoy serveste drept ghid spiritual discipolilor din peste 80 de centre din intreaga lume. El invata "Calea Inimii" pe care o considera ca fiind cea mai simpla cale de a face progres spiritual rapid. El arata ca meditand pe inima spirituala, cautatorul isi poate descoperi propria lui comoara interioara de pace, bucurie, lumina si dragoste. Rolul unui Maestru spiritual, din perspectiva lui Sri Chinmoy, este sa ajute cautatorul sa traiasca in asa fel incat aceste bogatii interioare sa‑i poata ilumina viata. El isi educa discipolii in viata interioara si le eleveaza constiinta nu doar dincolo de asteptarile lor, dar chiar dincolo de imaginatia lor. In schimb le cere elevilor lui sa mediteze regulat si sa incerce sa‑si hraneasca calitatile interioare pe care el le aduce la suprafata in ei.

Ca parte a serviciului lui dedicat omenirii, Sri Chinmoy conduce meditatii de pace de doua ori pe saptamana pentru ambasadori si staful de la sediul Natiunilor Unite din New York. De asemenea el conduce meditatii de pace pentru oficialitatile guvernamentale la Congresul Statelor Unite din Washington, D. C., si de curand a fost invitat sa inaugureze o serie de meditatii in Parlamentul Marii Britanii.

In plus, Sri Chinmoy duce o viata activa, demonstrand cu stralucire ca spiritualitatea nu este o evadare din lume ci o transformare a ei. El scrie carti, picteaza tablouri mistice si compune muzica devotionala.