TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Simone Signoret

Raftul Cartepedia

Simone Signoret

Vezi toate cărţile
AdaugăPreview Nostalgia nu mai e ce-a fost Nostalgia nu mai e ce-a fost Simone Signoret
În stoc
23,41 lei
-10%
26,01 lei

BIOGRAFIE

Simone Signoret (1921–1985) a fost unul dintre monştrii sacri ai  scenei şi ecranului vreme de peste două decenii. A jucat în producţii ale celor mai cunoscuţi regizori, de la promotori ai avangardelor şi experimentatori precum Marcel Carné, Yves Allégret (primul ei soţ) şi Luis Buñuel la artişti angajaţi ca Stanley Kramer, Costa Gavras, Sidney Lumet. A jucat alături de actori faimoşi ca Jean Gabin, Bernard Blier, Serge Reggiani şi a fost prietenă apropiată cu alţi monştri sacri ai ecranului, ca Marilyn Monroe sau Jane Fonda.

A avut o strălucită carieră internaţională, fiind laureată a unui premiu Oscar, a premiilor Karlovy Vary şi César, iar filme în care a jucat, dintre care amintim Thérèse Raquin, Moartea în grădină, Drumul spre înalta societate, Compartimentul ucigaşilor, Corabia nebunilor, Pisica, reprezintă creaţii clasice.

A fost soţia actorului şi cântăreţului Yves Montand şi mama actriţei Catherine Allégret. Spre finalul vieţii a neglijat cariera artistică în favoarea aceleia de militantă pentru diferite cauze umanitare, debutând însă, cu stângul, în aceea de tovarăşă de drum, alături de soţul ei, a comuniştilor din Europa de Est, unde a şi a făcut o vizită ce-i va aduce multe ponoase, chiar în toamna-iarna anului 1956, când ruşii înăbuşeau în sânge revoluţia maghiară.