TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Sergiu Celibidache

Raftul Cartepedia
Sergiu Celibidache

Sergiu Celibidache

Vezi toate cărţile
Preview Despre fenomenologia muzicală Despre fenomenologia muzicală Sergiu Celibidache
Indisponibil

BIOGRAFIE

Sergiu Celibidache, nascut la 28 iunie 1912, Roman, judetul Neamt, a fost un dirijor si compozitor roman de elita, membru de onoare al Academiei Romane. S-a stins din viata la 14 august 1996, La Neuville-sur-Essonne, departamentul Loiret, Franta.

Sergiu Celibidache este considerat ca fiind unul din cei mai valorosi dirijori ai tuturor timpurilor si un rafinat specialist al muzicii impresioniste franceze. Primele lectii de pian le ia la Iasi si apoi la Bucuresti. A studiat muzica, filozofia si matematica la Bucuresti, iar la varsta de 23 ani a plecat sa studieze compozitia la Academia de Muzica din Berlin (Hochschule fur Musik). Doi ani mai tarziu se inscrie sa studieze dirijoratul cu Walter Gmeindl pentru ca apoi sa devina absolvent al Universitatii Friedrich Wilhelm. Obtine doctoratul in muzica la Berlin, iar in anul 1945, dupa terminarea studiilor, devine dirijor al prestigioasei Orchestre Filarmonice din Berlin, pana in 1952 cand Wilhelm Furtwangler este reabilitat de acuzatia de nazist si revine la conducerea acestei orchestre. In timpul acestei perioade a dirijat peste 400 de concerte, impunandu-se in lumea muzicala datorita profesionalismului, originalitatii si reflexiei sale riguroase. 

In anul 1954 pleaca din Germania pentru a dirija renumite orchestre simfonice, peste tot in lume: Franta, Italia, Suedia, URSS, Israel, Austria, Brazilia, Argentina, Olanda, Anglia, Romania. Intre anii 1962 si 1972 dirijeaza Orchestra Radio din Stockholm, intre 1972 si 1977 Orchestra Radio din Stuttgart, iar din 1979 si pana la sfarsitul vietii sale, Orchestra Filarmonicii din Munchen. A dirijat timp de 2 ani Orchestra Naþionala din Paris (1973 -1975), iar ocazional orchestrele radio din Roma, Milano, Torino, Florenta, Orchestra Regala din Copenhaga, Orchestra Scalei din Milano si Orchestra Teatrului la Fenice din Venetia. 

Google si-a schimbat pe 28 iunie 2012 logo-ul pentru a omagia 100 de ani de la nasterea maestrului Sergiu Cilibidache, dirijor si compozitor roman, cat si membru de onoare al Academiei Romane.