TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Şerban Tomşa
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Serban Tomşa s-a născut la 12 octombrie 1956. Şerban Tomşa este pseudonimul lui Ion Şerban, licenţiat al Facultăţii de Limba şi Literatura Română a Universităţii Bucureşti (1981).

A predat limba și literatura română la Şcoala Gimnazială Cartojani-Roata de Jos (1981-1982) şi la Şcoala Gimnazială Gratia (1982-2019).

A debutat cu poezie, în 1974, în revista Luceafărul. În acelaşi an a obţinut Marele Premiu al Festivalului Național de Poezie „Dimitrie Bolintineanu” (Preşedintele juriului a fost poetul Florin Mugur).

Un accident nefericit l-a ţinut, aproape două decenii, departe de masa de lucru.

Editorial, a debutat ca prozator, cu romanul Biblioteca lui Noe, Ed. Mondocart Pres, Bucureşti, 2003. Au urmat romanele: Maimuţe în haremul nopţiiGheţarulCălugărul Negru și volumul de povestiri Supraveghetorul şi alte povestiri

A semnat numeroase recenzii și eseuri în diferite reviste literare din țară: LitereVatraArgeşLuceafărul de dimineaţăRamuri etc.

În 2010 i se acordă premiul ASB, pentru romanul Gheţarul. 

Este prezent în antologiile: Alertă de gradul zero în proza românească1001 de sirene şi Amorul pe înţelesul tuturor – Antologia prozei româneşti de dragoste.