TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Russell Kirk

Russell Kirk (19 octombrie 1918–29 aprilie 1994) a fost cel mai important reprezentant al conservatorismului american clasic şi a desfăşurat o activitate vastă ca teoretician al politicii, moralist, istoric, critic social, critic literar şi autor de beletristică. 
După studii la Michigan State University şi Duke University, Russell Kirk a fost primul american care a obţinut în anul 1953 titlul de Litterarum Doctor la St Andrews University, cea mai veche universitate din Scoţia şi printre cele mai vechi din Marea Britanie. 
Mintea conservatoare, cartea publicată de el în 1953, este considerată fundamentală pentru conservatorismul anglo-saxon, fiind prima lucrare care argumentează serios originea gândirii conservatoare americane ca un corpus de idei coerent şi cu mare tradiţie culturală. 
Lucrurile permanente constituie una dintre temele favorite ale lui Russell Kirk, inspirată în bună măsură de relaţia de prietenie cu T.S. Eliot, căruia îi consacră, în 1971, volumul Eliot şi timpul său: Imaginaţia morală a lui T.S. Eliot în secolul XX, extrem de important pentru fondul intelectual conservator, dar şi pentru istoria literaturii.