TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Roshani Chokshi
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Roshani Choksh (n. 14 februarie 1991) este o autoare americană de cărți pentru copii și adolescenți. Mama ei este filipineză, iar tatăl indian, ambii imigranți în Statele Unite. Cunoaște încă din copilărie mitologia hindusă, pe care o valorifică adesea în textele ei, și este o cititoare împătimită a cărților lui Neil Gaiman. În 2016 a publicat The Star-Touched Queen, iar în 2019, The Gilded Wolves, care deschide seria unor aventuri fantastice în Paradisul secolului al XIX-lea.

Din dragoste pentru scris, a renunțat la studiile de Drept și și-a luat un an în care să nu facă nimic altceva. Iar fantasy-ul este genul ei literar preferat pentru că, spune Roshani Choksh, citind și scriind fantasy te poți cufunda mai ușor într-o versiune imaginată, mai accesibilă, a unor subiecte abstracte care te preocupă.

Aru Shah și sfârșitul timpului este prima carte a lui Roshani Choksh inclusă de Rick Riordan între cărțile publicate la Rick Riordan Presents, un imprint dedicat literaturii inspirate de mitologiile lumii și coordonat chiar de autorul îndrăgitelor serii Percy Jackson și Olimpienii și Cronicile familiei Kane.