TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Robert Turcescu

Raftul Cartepedia

Robert Turcescu

Vezi toate cărţile

BIOGRAFIE

Robert Turcescu (n. 1975, Piteşti) este licenţiat al Universităţii Bucureşti, specializarea Jurnalistică (1997); după absolvire, a predat ca profesor asociat la Şcoala Superioară de Jurnalistică. În prezent, susţine o serie de seminarii despre tehnicile de redactare la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti şi conduce Societatea Jurnaliştilor Profesionişti, o asociaţie profesională care desfăşoară programe de instruire pentru ziarişti.

Activitate profesională: a început activitatea de jurnalist în 1993 şi a fost angajat sau colaborator al mai multor redacţii, printre care Evenimentul ZileiCurierul NaţionalZiua şi TVR. Vreme de câţiva ani a condus din poziţia de redactor-şef departamentele editoriale de la Radio Total şi Europa FM, iar din noiembrie 2008 este directorul postului de radio Realitatea FM, unde realizează zilnic emisiunea „România vorbeşte“. Produsul jurnalistic care i-a adus cea mai mare notorietate, dar şi premii din partea Clubului Român de Presă şi a Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune este talkshow-ul TV intitulat „100%“, pe care îl realizează din toamna anului 2003 la Realitatea TV. A condus ca redactor-şef şi, mai apoi, ca director editorial ziarul Cotidianul şi a publicat în revista Dilema o serie de tablete săptămânale în cadrul rubricii „Alte glasuri, alte păreri“. Este proprietarul unei case de producţie TV care a realizat de-a lungul anilor mai multe emisiuni de succes, printre care „Kilocruciada“ şi „Analiza finală“.

Activitate publicistică: Dincolo (roman, Editura Seviris, Braşov, 2000); Dans de Bragadiru. Cum se vede România în direct(publicistică, Editura Polirom, Iaşi, 2004; ediţia a doua, cu audiobook în lectura autorului, 2006); Fiare vechi. Dileme cotidiene (publicistică, Editura Polirom, Iaşi, 2005)