TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Robert Silverberg
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Robert Silverberg s-a născut în 1935 și este un extrem de prolific autor tradus în peste 40 de limbi. La 14 ani a înființat un fanzin SF, iar la 18 ani, pe când studia pentru examenul de absolvire la Columbia University, a debutat în revista Science Fiction Adventures. A fost foarte activ în fandomul SF și în anul 2015, George R. R. Martin i-a decernat premiul Alfie pentru participare la toate ceremoniile de decernare a premiilor Hugo de la înființarea acestora în 1953.

În cei  peste 60 de ani de carieră, productivitatea lui Silverberg a părut aproape supraumană. Astfel între 1957 și 1959, el a publicat (și sub diverse pseudonime) peste 220 de povestiri și 11 romane. N-a scris numai SF, ci și în multe alte genuri, printre care polițist, western și erotic. De asemenea, a editat și a co-editat peste șaptezeci de antologii și a obținut 4 premii Hugo, 3 premii Nebula și 6 premii Locus.

Romanul Vremea schimbării a apărut inițial serializat în revista science-fiction Galaxy; în anul apariției a fost distins cu premiul Nebula și a fost nominalizat la premiile Hugo și Locus.