TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autor \ Robert Hogan
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Dr. Robert Hogan este un specialist de renume mondial, pe probleme de: leadership, evaluarea personalităţii şi eficienţă organizaţională. Hogan este foarte apreciat pentru demonstrarea influenţei factorilor de personalitate asupra eficienţei organizaţionale, din mai multe puncte de vedere — începând de la climatul organizaţional şi mergând până la selecţia şi funcţionarea echipelor. Studiile lui în domeniul evaluării personalităţii sunt remarcabile, fiind fondate pe diverse teorii, printre care şi cea socio-analitică, la a cărei dezvoltare a contribuit, şi care susţine că personalitatea se bazează pe adaptarea la mediul înconjurător.

Robert Hogan este autorul a peste 300 de articole şi cărţi, printre ultimele sale lucrări publicate numărându-se: The Hogan Guide (2007), Personality: Theories and Applications (2008), The Handbook of Personality Psychology (1997), The Perils of Accentuating the Positive (2009). Hogan şi-a luat doctoratul la universitatea Berkeley din California, specializându-se în evaluarea personalităţii. A fost profesor şi şef al Catedrei de Psihologie a universităţii din Tulsa timp de 17 ani, iar înainte a fost profesor de psihologie şi relaţii sociale la universitatea Johns Hopkins. Este membru al Asociaţiei Americane de Psihologie şi a Societăţii pentru Psihologie Industrială/Organizaţională.

A primit numeroase premii pentru realizările din cercetare şi din domeniul academic, fiind în acelaşi timp preşedinte al Hogan Assessment Systems, cu sediul la Tulsa, Oklahoma.