TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Lenny Ravich

 

"Ce m-a atras initial la Gestalt terapie, a fost deschiderea sa fata de creativitate si experimentare. Atitudinea experientiala in grupurile de Gestalt implica spontaneitate, intuitie si creativitate. Umor inseamna a inventa", afirma Lenny Ravich. El a inceput sa lucreze cu grupuri de Gestalt, in coterapie, din 1987, cand, alaturi de colegul sau, a observat relatia dintre ras si vindecare, prin comparatie cu atitudinea opusa, in care persoanele se lasau dominate de suferinta, frica, tristete si anxietate. Au decis impreuna sa aprofundeze experimentul si, in acest scop, au initiat un nou workshop, axat pe umor, constientizare (awareness) si teoria paradoxala a schimbarii - Gestalt Laughter and Humour Workshop - pe parcursul caruia au observat ca, integrand in procesul terapeutic umorul si jocul, transformarile apareau mai repede si la un nivel mai profund.

"Am aflat ca atunci cand umorul insoteste procesul de constientizare, contrariile se reconciliaza si paradoxurile se rezolva. Orice poate fi orice altceva. Viata este ambele si nu ori una ori alta. Totul este intr-o stare de flux si proces."

In prezent, Lenny Ravich este directorul Institutului de Gestalt Terapie din Tel Aviv si sustine in intreaga lume workshop-uri, seminarii si conferinte pe subiecte ca "Rasul este cea mai buna terapie", "Inteligenta umoristica pentru un management mai bun" sau "Umor si stima de sine pentru performante de varf", iar cartea Endless Optimism (Terapie prin ras. Un lucru amuzant petrecut pe calea spre iluminare) a devenit un best-seller, inregistrand vanzari de peste 50.000 de exemplare intr-un singur an."