TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Ransom Riggs
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Ransom Riggs spune despre sine că îi plac poveştile. Îi place mai ales să le spună, folosindu-se uneori de cuvinte, alteori de imagini. De cele mai multe ori de amândouă.


A început să scrie în copilărie, pe o veche maşină de scris, o vreme fiind preocupat doar de asta. Apoi, la un Crăciun, a primit cadou un aparat foto şi a devenit obsedat de fotografie. Într-o zi a dat împreună cu prietenii lui peste o cameră video pe jumătate funcţională şi au început să facă filme, cu ei înşişi personaje. De atunci a rămas îndrăgostit de fotografie, cinematografie şi scris.


A absolvit Kenyon College, unde a studiat literatura şi obţinut o diplomă în literatură engleză.După absolvire a urmat cursurile facultăţii de film din cadrul Universităţii South California din Los Angeles.Ani buni a lucrat ca scenarist întreţinând în acelaşi timp şi o rubrică online pe mentalfloss.com şi contribuind la apariţia câtorva cărţi pe care aceştia le-au publicat la Harpercollins. De aici până la succes n-a mai fost decât un pas. Quick Book i-au oferit oportunitatea propunându-i o colaborare în urma căreia a apărut titlul Sherlock Holmes Handbook. Dar marele succes avea să-l cunoască odată cu publicarea trilogiei Miss Peregrine apărute integral la Editura Young Art.