TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Pierre Charras

Raftul Cartepedia
Pierre Charras

Pierre Charras

Vezi toate cărţile
Preview Noapte bună, blândul meu prinț Noapte bună, blândul meu prinț Pierre Charras
Indisponibil

BIOGRAFIE

„Nu e neaparat important ce citesc tinerii: important e ca 'muschiul' lecturii e exersat. Si nu e nevoie sa incepi cu Proust pentru a deveni cititor“ -- crede PIERRE CHARRAS, scriitor francez contemporan. 
Charras s-a nascut la Saint Etienne in 1945, a studiat Literele, a fost o vreme profesor, in anii `70. Apoi a simtit acut nevoia schimbarii, asa ca a devenit actor si traducator. Schimbari insuficiente pentru criza lui. Cade in alcoolism si doar dragostea unei femei il salveaza. Femeia, care devine sotia lui, crede in vocatia lui de scriitor si asa se face ca in 1982 Pierre Charras publica un prim roman, Deux ou trois rendez-vous. Urmeaza multe alte romane, primeste premiul Deux Magots in 1995 si premiul Fnac in 2003. 

SCRIERIChez Louise, 1984; On etait heureux les dimanches, 1978; Memoires d`un ange, 1991; Marthe jusqu`au soir, 1993; Monsieur Henri, 1994; Juste avant la nuit, 1998; Comedien, 2000; Dix-neuf secondes, 2003; Bonne nuit, doux prince, 2006. a scris o carte dedicata pictorului Francis Bacon, Francis Bacon, le ring de la douleur, piese de teatru si eseuri.