TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Philip K. Dick
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Philip K. Dick s-a născut pe 16 decembrie 1928 în Chicago. După ce părinții săi au divorțat  când el avea numai cinci ani, a intrat în custodia mamei (pe numele de familie Kindred,  de la care Dick a împrumutat inițiala K.) și cei doi s-au stabilit în Berkeley, unde Dick a urmat liceul și a început Universitatea, pe care însă a abandonat-o. La începutul anilor 1950, a început să scrie texte science-fiction, iar în 1952 și-a publicat prima povestire în revista Planet Stories. Cu ajutorul lui Anthony Boucher, editor și mentor, a început să publice povestiri într-un ritm susținut. Între 1955 și 1970, a scris în medie două romane pe an și a publicat peste o sută de povestiri în reviste ca GalaxyAmazingFantasy and Science Fiction și Worlds of If.

Mare parte a ficțiunilor sale se desfășoară în California, iar Dick a folosit idei din cabalism, budism, gnosticism și taoism, dar a utilizat în același timp elementele science-fiction clasice de tipul roboților, navelor spațiale, extratereștrilor și fenomenelor de tip extrasenzorial. A fost recompensat cu Premiul Hugo în 1963 pentru romanul The Man in the High Castle (trad. rom. Omul din castelul înalt, 2006), Premiul John W. Campbell Memorial în 1975 pentru Flow My Tears, the Policeman Said, Premiul British SF în 1979 pentru A Scanner Darkly (trad. rom. Substanța M, 2007) și Premiul Kurd Laßwitz (Germania) în 1985 pentru VALIS.

În memoria sa, în 1983 a fost înființat premiul care-i poartă numele, ce recompensează cea mai valoroasa carte SF publicată pentru prima dată în SUA ca original în format paperback (inițiatorul premiului, Thomas M. Disch a dorit să-l onoreze astfel pe Dick care și-a publicat în această formă majoritatea romanelor). Premiul este sponsorizat de Philadelphia Science Fiction Society și se acordă anual în luna martie la convenția Norwescon.