TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Autor \ Peter Sís
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Autor de cărţi pentru copii, ilustrator, grafician şi creator de filme animate recunoscut pe plan internaţional. S‑a născut în 1949 la Brno, a locuit la Praga. A absolvit Academia de Artă, Arhitectură şi Design din Praga şi The Royal College of Art din Londra. Pentru creaţia sa a obţinut numeroase premii în întreaga lume — de la Ursul de Aur la Festivalul de film de la Berlin (în 1980, pentru filmul de scurtmetraj Capete), până la Ragazzi Award la Târgul internaţional al cărţii pentru copii de la Bologna (2004 pentru Arborele vieţii — Charles Darwin). În anul 2003 a obţinut prestigioasa bursă MacArthur. Locuieşte la New York împreună cu soţia şi cu cei doi copii ai săi, Madlenka şi Matěj.

Peter Sís este autorul a 22 de cărţi pentru copii, a ilustrat aproape 50 de cărţi, a turnat 26 de filme animate, se ocupă de afişe de film, obiecte plastice şi pictură murală (de exemplu, a creat mozaicul pentru metroul din New York). Editura Labyrint a editat în limba cehă următoarele cărţi (în Raketa — ediţia pentru copiii mici): Arborele vieţii — Charles Darwin (2004), Tibet — Secretele cutiuţei roşii (2005; după această carte a fost scrisă reprezentaţia cu acelaşi nume a formaţiei Cozonacii şi păpuşile), Cântă, Mozart, cântă (2006), Trei chei de aur (2007; ediţii noi în limba cehă şi în limba engleză) şi Zidul. Cum am crescut în spatele Cortinei de Fier (2007). Este în pregătire volumul Ciudata întâmplare a lui Eskymo Welzl.

Zidul este cea mai recentă carte a lui Peter Sís, artist plastic şi scriitor ceh care trăieşte în America. A apărut în limba engleză (The Wall), la New York, în toamna lui 2007 şi a cucerit imediat atenţia criticii şi a cititorilor. A obţinut distincţii importante precum: Medalia Caldecott, Medalia Robert Silbert, premiul decernat de New York Times pentru cea mai bună carte ilustrată pentru copii a anului. La târgul de carte de la Bologna volumul a fost distins cu medalia de aur Ragazzi Award pentru cea mai bună carte de nonficţiune pentru copii, precum şi cu medalia de aur a reprezentanţei din Cehia a IBBY.