TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Autor \ Peter Gross
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Dr. Peter Gross este directorul Scolii de Jurnalism si Media Electronica din cadrul Universitatii din Tennessee, SUA. Aria sa de cercetare cuprinde relatiile internationale, cu un accent aparte asupra Europei de est. El a prezentat comunicari stiintifice la conferinte din Belarus, Bulgaria, Canada, Cehia, Georgia, Germania, India, Italia, Lituania, Polania, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Taiwan, Ungaria si Statele Unite. A publicat, in calitate de autor sau coautor, sase volume si a coordonat aparitia a doua volume in colectii la edituri de prestigiu din SUA si Europa. De asemenea, a semnat numeroase articole in revistele de profil.

Profesorul Peter Gross a sustinut prelegeri anuale la National Foreign Affairs Training Center, aflat sub tutela U.S. Department of State,  si a coordonat sesiuni de training pentru U.S. Information Agency (U.S. Department of State), postul Voice of America (in cadrul programului International Training Program) si pentru Academy for Educational Development. A organizat sesiuni de training pentru jurnalistii din tarile postcomuniste: Albania, Belarus, Bulgaria, Estonia, Georgia, Kosovo, Kirghizstan, Moldova, Romania, Russia, Serbia-Montenegro, Tajikistan, Turkmenistan, Ucraina and Uzbekistan. De-a lungul anilor, a fost consultant pe teme legate de evolutia mass-media in Europa de Est pentru institutii prestigioase precum  International Media Fund, The Freedom Forum si Eurasia Foundation, precum si formator pentru Radio Free Europe/Radio Liberty in Praga, Cehia. In plus, Peter Gross a pus bazele programului de invatamant jurnalistic de la Universitatea de Vest din Timisoara, in 1992.

Dr. Peter Gross a primit numeroase titluri onorifice si premii profesionale de la institutii prestigioase precum Harvard University's Joan Shorenstein Center on the Press, Politics and Public Policy, J. F. Kennedy School of Government, National Academy of Sciences, International Research and Exchanges Board, Pacific Cultural Foundation, International Media Fund, Soros Foundation, German Marshall Fund of the United States, Freedom Forum, Fundatia Fulbright, National Science Foundation. In 1996, a fost numit cercetator asociat la Woodrow Wilson International Center for Scholars in Washington, D.C. In 2006 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti, iar in anul 2009 a fost onorat cu acelasi titlul de Universitatea de Vest, Timisoara.