TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Patanjali

 

Nu se stie practic nimic despre viata lui Patanjali, si unii savanti cred mai degraba ca acesta are o realitate de ordin mitic. Mai multe referinte sugereaza ca Patanjali a trait in perioada de timp cuprinsa intre 200 i.e.n. si 400 e.n. Textele antice il considera deseori o incarnare a zeului sarpe Ananta, fiind uneori infatisat ca jumatate om si jumatate sarpe.

Pe langa paternitatea (compilarea) tratatului Yoga Sutra, lui Patanjali i se mai atribuie un comentariu la gramatica sanscrita a lui Panini, numit Mahabhashya. Mai exista si multe alte texte ayurvedice atribuite acestuia. Aproape toti savantii cred ca aceste texte au fost de fapt scrise de catre persoane diferite, din perioade si zone diferite.

Comentariul de fata la Yoga-Sutra lui Patanjali are la baza prelegerile tinute de Satyananda Paramahamsa la Bihar School of Yoga in anii 1967-68, pentru International Yoga Teacher s Training Course. Cunostintele sale teoretice si practice despre yoga , limba sanscrita si cultura indiana, dublate de un interes profund si de contactul cu stiinta moderna, il autorizeaza sa explice textul atat din punct de vedere teoretic cat si practic. Interpretarea si comentariul sau se bazeaza pe psihologie, stiinta si o intelegere profunda a semnificatiei sistemului Yoga.