TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Panikkar Raimon

Raftul Cartepedia

Panikkar Raimon

Vezi toate cărţile
Preview Între Dumnezeu şi cosmos Între Dumnezeu şi cosmos Panikkar Raimon
Indisponibil

BIOGRAFIE


 Panikkar este socotit unul dintre cei mai mari teologi cres­tini ai secolului XX. Nascut dintr-un tata hindus si o mama catolica, el si-a facut studiile in Europa si in India, inainte de a obtine mai multe doc­torate in stiinte si teologie si a fi hiro­tonit ca preot in 1946. Lungii sai ani de meditatie si de apropiere de mistica indiana, apoi profesoratul in universitatile americane, au facut din el un filozof erudit, sta­panind mai multe limbi vechi si moderne si un intelept centrat pe cautarea unitatii si a simplitatii.

In prezent este presedinte al Centrului pentru Studii intercul­turale si religioase (California); presedinte al Centrului pentru studii interculturale (Catalonia); vicepresedinte al Centrului Teilhard pentru viitorul omului (Marea Britanie); membru al Institutului International de filosofie (Paris).

A scris numeroase volume (intre care Elogiul simplului – calu­garul ca arhetip universal ; Necunoscutul Cristos al hinduismului - spre o cristofanie ecumenica ; Dialogul intrareligios ; Dumnezeu, Iahve, Allah, Siva – dialogul inevitabil) ce se constituie ca tot atatea interogatii asupra pluralitatii culturilor si religiilor, fara ca prin aceasta sa-si relativizeze propria credinta.

Intre Dumnezeu si cosmos este o suma de dialoguri purtate cu Gwendoline Jarczyk, filozof specialist in Hegel si Meister Eckhart; aici Raimon Panikkar ne ofera viziunea sa trinitara asupra reali­ta­tii, in care omul se afla la punctul de intalnire al lui Dumnezeu cu cosmosul, si ne invita sa descoperim natura non-duala a realului. De-a lungul cartii, reflectia se construieste in jurul unor teme pre­cum: expe­ri­enta mistica, dialogul inter- si intrareligios, raul, rapor­turile Bisericii cu spiritualitatile orientale, etica stiintei etc. Cau­ta­tor pasionat si deopotriva cercetator rigu­ros, Panikkar se prezinta aici ca un maestru spiritual radiind de bucurie si compasiune.