TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Ovidiu Raețchi
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Ovidiu Raețchi este un scriitor specializat în Orientul Mijlociu. Doctorand în istorie cu o teză despre procesul de pace dintre Israel și Egipt (1979) și doctorand în științe politice cu o cercetare care urmărește evoluția Frăției Musulmane din 1928 până astăzi, Raețchi are un master în cultura arabă și un altul în civilizația ebraică. Licențiat în științe politice, a urmat studii postuniversitare de securitate la București și GarmischPartenkirchen.

A publicat cinci volume de eseuri și istoria civilizației: EsTeistica; Din Agora; Scurt tratat despre iubire; Soldatul Putin și Filosoful Dughin: Civilizația rusă în fața unei noi erori imperialiste; Tzahal. O istorie a armatei israeliene.

Raețchi se află la al doilea mandat în Camera Deputaților, în primul fiind ales în Diaspora, în colegiul Orientul Mijlociu–Africa, de comunitățile din Israel și țările arabe. În această calitate a avut întâlniri oficiale la Ierusalim, Amman, Beirut, Washington ș.a. Astăzi este parlamentar de București și vice-președinte al Comisiei pentru Apărare și Siguranță Națională din Camera Deputaților.