TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Oltea Şerban-Pârâu
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Oltea Șerban-Pârâu este muzicolog și critic muzical, doctor în muzicologie. Este deținătoarea unui doctorat în muzicologie la Universitatea Națională de Muzică din București, este membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, a Uniunii Criticilor Muzicali „Mihail Jora“ și a Asociației Române a Femeilor în Artă.

Activitatea ei publicistică se traduce în mii de articole publicate, majoritatea pe teme muzicale, în mii de minute de emisiuni și programe de radio și în numeroase emisiuni și apariții TV. A fost distinsă cu mai multe premii, printre care Premiul pentru originalitatea profilului radiofonic al Consiliului Național al Audiovizualului și premii pentru publicistică ale Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

A scris volumul De vorbă cu Ruxandra Donose (Editura Operei Naționale București, București, 2014). Este semnatara traducerii și a articolelor privind compozitorii români pentru Larousse – Dicționar de mari muzicieni și a celor din secțiunea muzicală a Micului dicționar enciclopedic.

O fișă completă ar cuprinde și o intensă activitate de consilier muzical, artistic și de presă al unor instituții muzicale, teatrale și festivaluri naționale și internaționale prestigioase și coordonator artistic al unor turnee și proiecte culturale precum Pianul călător, Duelul viorilor, Vioara lui Enescu, Flautul fermecat, Cele trei dive, COOLsound, Clasic la puterea a treia, Turneul național Teodora Gheorghiu etc.

A condus timp de șapte ani postul particular Radio Romantic (1995–2002), între 2005 și 2013 a fost redactorul-șef al postului public Radio România Cultural, între 2013 și 2015 a condus Centrul Cultural Media Radio România, structură ce a cuprins toate entitățile cu activitate, misiune și vocație culturală din Societatea Română Radiodifuziune, calitate în care a coordonat Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, activitatea Editurii Casa Radio, Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio – RADIRO și Festivalul Internațional Grand Prix Nova. Din 2009 și până în 2015 a fost director artistic al Orchestrelor și Corurilor Radio. După 2015 a fost consilier în management și editor la Radio România.