TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Nouriel Roubini

Nouriel Roubini este profesor de economie la Stern School of Business (New York University) şi preşedinte al firmei de consultanţă economică RGE Monitor. Imediat după obţinerea doctoratului în Economie internaţională (1988, Harvard School of Business), a început să predea la Yale şi a fost inclus în National Bureau of Economic Research şi în echipa de consultanţi a FMI.

Roubini este printre puţinii economişti care au prezis criza din 2008, el vorbind despre pericolul financiar încă de la începutul anilor 2000. Şi-a atras astfel supranumele „Dr Dezastru”, înlocuit ulterior de un altul, cel de „Profet al crizei”. El afirmă însă că este „Dr Realist”.

În 2009, Prospect Magazine l-a votat numărul 2 în rândul celor o sută de intelectuali contemporani importanţi, iar Foreign Policy l-a plasat pe locul 4 în topul celor o sută de teoreticieni.

A mai scris New International Financial Architecture (2006), Bailouts or Bail-ins? Responding to Financial Crises in Emerging Economies (2004) şi Political Cycles and the Macroeconomy (1997).