TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Natsume Soseki

Natsume Sōseki este pseudonimul literar al lui Natsume Kin’nosuke, unul dintre cei mai importanți romancieri japonezi ai erei Meiji. A studiat arhitectura la Universitatea din Tokio, apoi literatura engleză, domeniu în care s-a și specializat, obținând masteratul la Școala Normală din Tokio.

A lucrat o vreme ca profesor, publicând în paralel haiku-uri în mai multe reviste și jurnale. A stat doi ani la Londra, perfecționându-și limba engleză. În 1902 s-a întors în Japonia și a devenit profesor la Universitatea din Tokyo până în 1907, când s-a dedicat în mod exclusiv scrisului și a devenit editor literar la un important ziar japonez.

Romanul Eu, motanul își are originea într-o povestire scurtă publicată în 1905 într-o revistă literară a vremii și continuată cu alte și alte episoade apărute în foileton. O primă traducere în limba română a celebrului roman a fost făcută din limba engleză în 1975, cu titlul Motanul are cuvântul.

Dintre romanele sale celebre, mai amintim: Botchan (1906) Kusamakura (Călătoria – 1906), Kokoro (Zbuciumul inimii – 1914).