TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Miyamoto Musashi

Raftul Cartepedia

Miyamoto Musashi

Vezi toate cărţile
AdaugăPreview Cartea celor cinci cercuri. Gorin no sho Cartea celor cinci cercuri. Gorin no sho Miyamoto Musashi
În stoc
24,13 lei
-7%
25,95 lei

BIOGRAFIE

 

Miyamoto Musashi, cel mai vestit samurai al Japoniei, s‑a nascut in provincia Harima. La varsta de 13 ani s‑a angajat in prima sa lupta, avandu‑l ca adversar pe Arima Kihei (1596). La 21 de ani, sa purtat una dintre cele mai vestite lupte ale sale, ce a avut loc la periferia orasului Kyoto. Adversarii sai apartineau familiei Yoshioka si el s-a luptat succesiv cu trei dintre membrii acesteia, invingandu‑i pe toti.

Timp de doua decenii, cariera lui va fi putin cunoscuta. Poate ca a hoinarit, de la rasaritul la apusul Japoniei, pentru a se perfectiona. S‑ar parea ca in tot acest rastimp el ar fi vrut sa aplice principiile luptei individuale la confruntarea dintre doua armate si sa creeze un fel de filosofie aplicabila atat la dueluri cat si la infruntarea dintre doua osti.

In tot acest rastimp a participat la campanii militare si s-a duelat cu peste 60 de adversari iesind invingator de tot atatea ori.

Toata viata Musashi a ramas celibatar, dar a infiat un copil. In 1640, pe cand avea 57 de ani, a fost chemat de catre seniorul Hosokawa Tadatoshi ca maestru de arme. La 12 mai 1645 si‑a daruit sabiile si saua, pentru a i se pastra amintirea vie. A murit pe 19 mai, la varsta de 62 de ani. Asa cum i‑a fost dorinta, a fost ingropat imbracat in armura.