TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Marina Stepnova

Raftul Cartepedia

Marina Stepnova

Vezi toate cărţile
AdaugăPreview Femeile lui Lazăr Femeile lui Lazăr Marina Stepnova
În stoc
36 lei
-10%
40 lei

BIOGRAFIE

Marina Stepnova s-a născut în 1971 în orașul Efremov din regiunea Tula, dar a crescut și a studiat la Moscova, unde a absolvit Institutul de Literatură „Maxim Gorki“. De-a lungul timpului, a publicat proză și poezie în revistele Zvezda, Oktiabr, Novîi Mir și altele. Este prima femeie din Rusia care a devenit redactor-șef al unei reviste pentru bărbaţi, XXL, pe care o conduce și în prezent. Pe lângă activitatea publicistică, Marina Stepnova este și traducătoare — a tradus în limba rusă piesa lui Mihail Sebastian Steaua fără nume, care se află pe afișele a numeroase teatre din Rusia și din Ucraina

Romanul său de debut, Hirurg, a apărut în 2005 și a fost imediat remarcat atât de critici, cât și de cititori, impunând-o drept una dintre cele mai promiţătoare voci ale literaturii ruse contemporane, fapt întărit și de nominalizarea acestuia la premiul Naţionalnîi bestseller. 

Consacrarea definitivă a venit odată cu publicarea, în anul 2011, a romanului Femeile lui Lazăr, dublu câștigător al premiului Bolșaia kniga și un răsunător succes de librărie, ale cărui drepturi de traducere au fost vândute în douăzeci de limbi. Ultimul său roman, Bezbojnîi, a apărut în 2014.